Find den rigtige foundation til din hudtone!

Featured image

Vi ser i øjeblikket reklamer for L’Oreal True Match med et stort udbud af farver og toner. Det er rigtig godt, at der er kommet fokus på, at alle kvinder har en forskellig hudtone. Jeg følger makeupartist Lisa Eldridgepå de sociale medier, hun har lavet en god video på Youtube, hvor hun forklarer, hvordan man finder sin egen hudtone. links her http://www.lisaeldridge.com

Hvad er en undertone i huden:
Undertonen i din hud er vigtig, når du skal købe en foundation eller en BB-creme for den sags skyld. Undertonen er den tone, som skinner ud fra din hud, som du ser den. Man kan populært sige, at de fleste mennesker har en varm (gul/oliven undertone) eller en kold (en rødlig undertone).

Hvordan man finder sin undertone i huden:

  1. Et godt tip er, at stille sig foran et spejl med en undertrøje el. lign. På, så meget af ens hud er synlig. Kig så efter, om din hud er mere gul/oliven i undertonerne eller har mere røde undertoner. Man skal tage hele kroppen i betragtning og så skal det helst være sådan, at når man finder den rette foundation, skal den matche med ens hals, ansigt og øverste del af brystet
  2. En anden måde at se det på er at kigge på sine blodårer inde ved vristen, hvis de er mere blå, er du formentlig mere kold i undertonerne, hvis de syner mere grønne, så har du formentlig en mere gul undertone.
  3. Det kan være sådan, at hvis du tænker på, hvordan du tager imod solen; fx om du bliver rigtig olivenfarvet brun og i princippet ikke behøver en ret høj solfaktor (vi har alle brug for solfaktor!), så har du formentlig en mere varm undertone, altså en oliven/gul undertone. Hvis du fx er forholdsvis lys i huden og du har tendens til først at blive ret rød, for derefter at blive brun ved solbadning, så har du formentlig en mere kold undertone, altså en mere rød undertone i din hud.

Køb af foundations:

Nu er du måske allerede blevet klogere og kan tage de foundations i øjesyn, som du har liggende derhjemme. Prøv at tage dem på og se, om de matcher din undertone eller om de er for gullige eller for røde til dig? Foundationen kan i princippet godt være i den rette ”shade”, som man ville sige på engelsk, men ikke med den rigtige undertone. ”Shade” betyder, hvor lys eller hvor mørk den er i farven, altså det, som de fleste ser efter, når de køber en foundation, pudder eller BB-creme. Så kan du enten give din foundation væk, eller beholde den, hvis du er meget glad for den, og blande den med en ny foundation, som du har undersøgt mere for at finde de rette undertoner.

Se også: Sådan lægger du en flot foundation her

Hvis du tænker på den reklame, som jeg talte om i toppen, så ser man en masse flasker på række, ca. tre flasker i hver ”shade” – en neutral, med neutrale undertoner, en varm; med gule undertoner og en kold med mere rødlige undertoner.

Når du køber foundations i fremtiden skal du derfor både kigge efter din tone (”shade”) og en undertone – en gul eller en rød. Der vil måske være foundations, som du slet ikke kan købe, fordi mange af produkterne i vesten har tendens til at have mere røde undertoner. Og der er jo en del af os kvinder, der har en varm undertone i huden.

Jeg vil i fremtiden skrive mere om valg af foundations, da man også skal finde ud af, om man har en tør/sensibel hud og har brug for noget glød fra sin foundation eller om man har en kombineret/normal hud, hvor man har behov for en mere matterende effekt fra sin foundation.

Se også find den perfekte foundation til din hudtype – normal/fedtet – kombination eller tør hud her her

Hilsen

Ditte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.