Disse pensler bruger man til at lave et flot “smokey eye.”

Ja, hvordan er det med sådan et smokey eye? Hvordan bliver det så flot? Det gør det sammen med andre ting ved hjælp af de redskaber du bruger, altså dine pensler. I dette indlæg vil jeg gennemgå, hvilke pensler, der er gode at bruge, når man skal lave et smokey eye.

Jeg startede denne blog for at få mulighed for at dele min viden om og erfaring med makeup, som er opbygget igennem mange år. Jeg har altid lagt makeup på mig selv og også ofte lagt makeup på andre – og jeg elsker det! Når andre får lagt makeup, kommer spørgsmålene tit herefter: Hvilke pensler er gode at bruge, hvordan bruger jeg foundation, concealer osv. Jeg vil i min blog som hele forsøge at svare på disse spørgsmål. Dette indlæg kommer til at omhandle pensler – til øjnene! Jeg vil i fremtiden også komme ind på, hvilke andre børster der er gode at have i sin makeup samling.

Blending penslen: Først vil jeg tale lidt om, hvilke pensler, der er nemme at få i handlen herhjemme og hvorfor det ofte ikke er nok – desværre. Jeg har selv været nødt til at handle dem hjem på internettet, fordi de store butikker endnu ikke har fået øjnene op for den type pensler, som jeg kommer til at tale om her – nemlig blending-penslen.

For at give jer alle en idé om, hvordan sådan en ser ud har jeg indsat et billede af Børste E40penslen fra mærket Sigma, som er et af mine foretrukne mærker. Som man kan se, er det en rund børste med en ende, der går lidt ud i en spids. Denne pensel er “The mother of blending” – børsten – E40 fra mærket Sigma. Man griber efter denne pensel som det første, når man fx skal lave et smokey eye. Den er god til at lægge en lys brun skygge i globelinjen og derefter blende den ud. Jeg ville utrolig gerne finde et andet ord end det engelske blending, som jo betyder mere end bare at man “blander” det ud på øjenlåget. Så I må finde jer i det engelske ord for nu. Det, som er blending penslens formål er at ligge et lag af farve, som derefter blendes ud, så der ikke er skarpe kanter og at farven langsomt “flyder ud” fra hvor der er mest farve, enten til en anden farve, eller til huden. Man kan bruge penslen til at ligge de første farver, altså en lys brun, derefter en lidt mørkere brun. Derefter bruger man en mindre model, som jeg vil tale om nedenfor:

Mindre blending pensel og crease brush: Igen har jeg fat i en børste fra mærket Sigma. E25 hedder den næste børste, som man bruger efter at have lagt de første skygger i globelinien og har blendet dem sigma-blending-e25ud. Man skal nu til at kreere noget dybde i øjet. Til dette formål kan man både bruge denne E25 fra Sigma, eller man kunne bruge en “crease brush”, som er gode til at ligge farve mere præcist på det yderste af øjet i og omkring globelinien. E25’eren er på billedet til højre og crease brush’en et på billedet længst til venstre. Hvis man bruger E25 bliver det et lidt mere “smoked out” look, hvis man bruger en crease brush kan man bedre lave nogle rigtige katteøjne, som også er et flot look. Det er lidt et spørgsmål om temperament, hvilken slags børste man er mest til. Jeg pointed_crease_b_makeupgeekhar E25-eren og er glad for den. Hvis man synes, at man har et lidt mindre øjenlåg kunne man med fordel købe en crease brush i stedet for. Denne børste er mærket Makeupgeek, som jeg har talt om før. De har fantastiske produkter af høj kvalitet for få penge. link: http://www.makeupgeek.com

Påføringspensel: Når man har været igennem ovenstående pensler, vil selve låget af øjet fortsat være bart. Her kan man bruge en pensel, som rigtig mange af jer ligger inde med derhjemme. Det er en helt almindelig, gammeldags makeuppensel, som er sigma-large-shader-e60forholdsvis flad og som kaldes en påføringspensel. Den er god til at påføre en farve, som ikke skal blendes ud, altså en slags “lægge på” børste. Den er god til at påføre pigment, glimmer, glitter og selvfølgelig almindelig øjenskygge. Den bliver solgt alle steder, og det ærgrer mig, at de andre børster ikke i højere grad har indtaget butikkerne herhjemme, fordi man ikke får et lige så flot resultat, efter min mening, hvis man kun ligger inde med påføringsbørster. Det, som man misunder folk, som har den der flotte øjenmakeup, der ligger perfekt og slynger sig elegant rundt om øjet – den er lagt med de helt rigtige børster til formålet, kan jeg garantere!

Pencil børste: Intet smokey eye uden makeup under øjet! Til dette formål bruges forskellige pensler. Man kan bruge en lille, flad børste til at lægge en hel mørk øjenskygge som eyeliner hele vejen under øjet. Med enten sin E25 fra Sigma, eller en ny Pencil brushbørste, som jeg introducerer til jer, en “pencil brush”. Pencil penslen er en rund børste, der er formet lidt som en blyant i enden, deraf navnet, velsagtens. Den er mindre end blending penslerne, mere præcis i sin blending. Med den pensel tager man en af de lyse brune farver, som man har brugt i sin globelinie til at “smoke” makeuppen ud, så det får det der virkelig blendede look.  Disse pencil brushes har jeg også set i almindelige makeupbutikker, fx Matas.

Senere indlæg: Jeg vil på et senere tidspunkt lave et indlæg, hvor jeg går mere i dybden om teknikken til at lave et smokey eye. Dette indlæg handler mest om, hvilke pensler jeg ser som en essentiel del af enhver kvindes (der kan lide makeup ;)) makeup collection.

Hvis du køber nogle af disse pensler, kan jeg love dig, at hvis du rengør dem efter anbefalingerne, så vil du have dem i mange, mange år fremover.

Nedenfor er nogle netbutikker, som sælger de nævnte børster:

http://www.Makeup-online.dk – som har Sigma, bhCosmetics og Real Technique. Alle disse mærker har pensler indenfor de kategorier, som jeg har gennemgået ovenfor.

http://www.cocopanda.dk  – som jeg kan se i øjeblikket har udsalg på Real Technique pensler.

http://www.Makeupgeek.com – som med andre varer i USA skal der betales told af de produkter man køber. Så hvis du kaster dig ud i Makeupgeek, så gør dig selv den tjeneste også at købe nogle af deres øjenskygger og blushes!

Og så kan vi selvfølgelig ikke komme udenom M.A.C – de har også pensler indenfor alle kategorier. Jeg kan her nævne en pensel, der hedder 217, som er en blending pensel.

Jeg håber, at jeg har været med til at udvide jeres forståelser af pensler – og hvilke, der er gode at købe til sin samling.

Hilsen

Ditte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.