Derfor skal du bruge kokosolie som ansigtpleje.

kokosolier

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved kokosolie. Men hvad er der egentlig i olien, der gør den til god ansigtspleje?

På grund af sin unikke kombination af fedtsyrer (laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, myristinsyre og palmitinsyre), har olien en særlig måde at trænge ind i huden, som få andre olier har.

Kokosolien giver huden de næringsstoffer, den har brug for for at være fugtet og næret over tid: Mens mange fugtighedscreme er baseret på vand, som giver kun er midlertidig fugtgivende og derefter fordamper, giver kokosolie en mere varig, virkelig fugtgivende opløsning  uden at fedte.

Udover at være fugtgivende, giver kokosolie andre fordele:

Anti-bakteriel: Kokosolie har anti-bakterielle egenskaber, som hjælper med at holde huden fri for bakterier uden skrappe midler. Dette vil kunne afhjælpe forekomsten af akne, fordi man renser huden for bakterier.
Antioxidant: Kokosolie er rig på naturlige antioxidanter. Det betyder, at de naturlige antioxidanter vil hjælpe med at beskytte din hud mod frie radikaler og dermed bevare et mere ungdommeligt udseende.
Næringsstoffer: kokosolie er en god kilde til vitamin A, C og E, som alle har egenskaber som antioxidant og derudover er fugtgivende og giver dit ansigt et friskere udseende. C-vitamin er fx med til at opretholde kollagenproduktionen i huden, reducere hudens trætte udseende og er med til at viske fine linjer ud.
Mild: Dette er en olie, som alle kan bruge, selv små børn. Hvis du har børn med eksem, så skulle olien også kunne modvirke det

Måder jeg selv bruger kokosolien:

Ansigtsmaske: Jeg tager ca. en kvart teske og gnider den i hænderne, så den bliver flydende. Derefter masserer jeg den ind i huden og lader den sidde og trænge ind i huden en hel aften. Som regel er den trængt helt ind over en aften, ellers tager jeg lidt papir eller vat og fjerner resten. Jeg kan også tage lidt på kinderne på de dage, hvor jeg ved, at jeg skal ud i rigtig hårdt vintervejr og min hud ser tør ud.

Til kroppen: Samme fremgangsmåde som med ansigtet; jeg gør olien flydende i hænderne og smører det ud på kroppen, hvor den trænger til det.

Der er rigtig mange andre måder at bruge kokosolie på, fx lave sin egen bodyscrub coconut body scrubtil badet ved at blande Sea Salt med olien. Det vil jeg prøve at lave og så købe nogle æteriske olier til at putte i, så olien får en anden duft.

Mange bruger den i håret, hvor de lader det trænge ind i spidserne af håret og sover med håret i en knold og vasker det ud næste morgen. Det skulle give noget helt fantastisk blødt hår, som ser sundt ud.

Det jeg især kan lide ved kokosolie er, at det er et naturligt og økologisk produkt, som giver nogle af de samme fordele som andre cremer, men hvor man ikke altid har styr på ingredienserne i produktet. Det er billigt – jeg selv har købt min krukke fra Urtekram i Matas. Husk, at olien skal være af den koldpressede jomfruolie slags, ellers er den ikke sund!

YestococonutLæs her i mit indlæg, om mærket Yes To Coconut, der fører bodylotions, hårshampoo, cleansingwipes, ansigtsmasker osv og hvor du kan købe det!

Og hvis du kan lide at bruge naturlige olier som hudpleje, sardmandeloliekan du læse mit indlæg om fordelene ved at bruge mandelolie her.

 

Hvis du kunne lide hvad du læste, så husk at subscribe/tilmeld dig til min blog! så får du alle mine makeup- og skønhedstips lige i din indbakke 🙂

Hilsen

Ditte

2 thoughts on “Derfor skal du bruge kokosolie som ansigtpleje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.