Sådan dækker du mørke rander under øjnene.

bh-cosmetics-6-color-concealer-and-corrector-palette (2)Mørke rander under øjnene er noget de fleste kender; det er en uvelkommen gæst i ansigtet, som man gerne vil være fri for. Den gode nyhed er, at der er noget man kan gøre for at få dem væk eller i hvert fald mindre synlige.

Dette blogindlæg er skrevet som inspiration til jer, der gerne vil kunne dække jeres rander under øjnene mere effektivt end hvad en almindelig concealer kan klare. Hvis man blot er lidt “almindeligt” mørk under øjnene vil de fleste concealere kunne dække behovet for at lysne lidt under øjnene.

Den vigtigste regel man skal kende er, at fersken/laksefarvet/orange er det bedste til at dække mørke rander.  Jo mørkere din hud er, jo mere over i orange kan man bevæge sig. Jo lysere i huden, jo mere lyserød/ferskenfarvet. På det øverste billede ses en corrector palette fra BHCosmetics til 85 kr. til personer med medium hudfarve. Den forhandles på makeup-online.dk

Bobbi Brown color corrector_magasin.dkDer er forskellige mærker, der forhandler color correcting produkter fra
prisvenlige til mere dyre. Til venstre ses en color corrector fra Bobbi Brown til 220 kr., som forhandles i Magasin og på http://www.Magasin.dk.

 

Jeg selv har købt denne fra BHCosmetics som er udmærket til en start. bh-cosmetics-6-color-concealer-and-corrector-paletteDen forhandles på http://www.makeup-online.dk. Det gode ved denne palette er, at den også kan bruges til anden form for color correcting i ansigtet. Den er til personer med lys hud og passer

 

Fremgangsmåde:

Med en pensel eller en finger påføres et lag af produktet på huden under øjnene. Her skal man prøve sig frem, det er en god idé at tage et så tyndt lag som muligt, samtidig med at det selvfølgelig skal dække. Dette for at undgå for meget produkt under øjnene, der kan sætte sig i “kager”. For at bruge så lidt som muligt kan man koncentrere produktet på det inderste af øjet, tættest på næsen, som ofte er mest mørkt. Man kan også bruge produktet lidt op ad det øverste af næseryggen i øjenkrogen, der også kan blive mørkt. Når produktet er placeret, duppes det lidt på plads, hvis det ikke blev det i første omgang. Herefter kan man så enten påføre sin foundation eller en concealer under øjnene uden at tvære correctoren ud.

m.a.c concealerMan kan ikke undlade at bruge concealer eller foundation efter at have påført sin color corrector, det vil ikke give et pænt resultat. Når foundationen eller concealeren  er påført og duppet ud, er det meningen, at resultatet skal være pænere end det man får, når man udelukkende bruger en concealer. For at modvirke det som vi alle kender, nemlig at produkter sætter sig i de fine linjer omkring øjnene, kan man bruge en pudder til at fiksere sin concealer. Denne stryges forsigtigt under øjet, hvor man har påført color corrector og concealer/foundation.

Urban DecayJeg bruger selv en ferskenfarvet color corrector og så enten en Urban Decay Naked Skin concealer eller en M.A.C Pro longwear concealer i NW 20 ovenpå. Til de, der kender M.A.C , så står NW for Neutral Warm og har rødlige/ferskenfarvede undertoner og NC for Neutral Cool, der har gullige undertoner. Derfor er NW produkterne bedre til at dække de mørke rander og NC produkterne er gode til at dække røde pletter/steder i ansigtet. Dette fordi gul er god til at dække rødt i huden. Jeg bruger ikke color correcting hver dag, men på dage, hvor jeg er ekstra mørk, eller til dage, hvor jeg skal noget særligt.

Hilsen

Ditte

English:

Dark circles is something most people know but it’s an an unwelcome guest! But there’s good news; there’s something you can do to conceal them or at least less visible.

This blog post is written as inspiration for those would like to be able to cover your circles under the eyes more effectively than a regular concealer can handle. If you are just a little “ordinary” dark under the eyes most concealers could can do the trick. 

The most important rule you need to know is that peach / salmon / orange is the best colours to cover dark circles. The darker your skin is, the more orange you can go. The lighter the skin, the more soft peach. This picture shows a corrector palette from BHCosmetics at 85 danish krone. It’s for people with medium skin tone. 

I  bought the lighter version for people with fair skin as that’s my skin tone. This palette is excellent because it contains 6 colours which can be used as other forms of colour correcting. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.