Fredag aften’s smokey eye med Gosh Medina paletten

imageDer er næsten ingen bedre aften til et smokey eye end fredag :). Sæt musik på, tag makeuppen frem (og måske et lille glas vin) og gerne i selskab med gode veninder!

Jeg elsker et smokey eye og de har gjort kæmpe comeback på makeup scenen i denne sæson – jo mørkere jo bedre!

Et smokey eye betyder egentlig, at farven er tydeligst/mørkest nede ved øjenvipperne og bliver “smoket” opad som man forestiller sig at røg gør. Derfor gælder det om at få masser af mørk farve på låget for derved at blende det opad og lidt udad så det ser flot ud. Det er godt med gode blending børster, der er mange af dem, men jeg bruger selv en børste af mærket Sigma, som hedder E40.

Som sagt har jeg brugt Gosh Medina imagepaletten, som har en god pigmentering (farvemætning) på øjenskyggerne. Jeg brugte den lyseste grå med en påføringsbørste på hele låget, den mellemste grå som liner ved øjenvippekanten påført med børste så den nemt kan blendes ud i resten af farverne. Dernæst den sorte påført som en slags “ydre v”, altså som hvis spidsen på v’et peger ud mod tindingen på det yderste del af låget. Det nederste af v’et ligger på øjenvippekanten på øjenlåget og det øverste af v’et tegnes op til globelinien. Globelinien er der, hvor dit øjenlåg bøjer sig sammen, når du blinker eller åbner øjnene.

Der skal blendes ind imellem alle påføringer, blend forsigtigt opad og påfør mere farve, hvis der forsvinder for meget i blendingen.  Formålet er, at der ikke skal være en skarp kant, der hvor farven slutter på øjenlåget.

Jeg har i mit look valgt at påføre den hvide farve i øjenkrogen og lidt oppe under det højeste punkt under øjenbrynene.

Et vigtigt element ved et smokey eye er at få lagt en sort streg på den våde del af din nederste vippekant. Det er det man kalder “tight lining”. Lidt under den nederste vippekant påføres også farve, som ligeledes blendes forsigtigt med en børste. Man skal lige være lidt varsom her, det se rigtig flot ud med en del skygge på den nederste vippekant,men det kan også hurtigt blive lidt for meget, så det kommer til at ligne et blåt øje.

Til huden har jeg brugt Max Factor Skin Luminizer som foundation, M.A.C pro longwear concealer i NW15, TheBalm Cindy Luminizer til lidt glød til huden på kindben hen over næsen og lidt i panden. Mascara er Clarins Wonder Perfect Mascara. Man KAN næsten ikke putte for meget Mascara på til et smokey eye, det afslutter virkelig look fint. Til brynene er brugt Urban Decay Brow Beater i farven taupe som er en slag gråbrun farve og på læberne igen Clarins fantastiske Instant Light i farven 05.

Det hele afsluttes med M.A.C Fix+ spray som holder makeuppen frisk og glødende hele natten.

God fornøjelse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.