Sådan lægger du en flot foundation

2013-09-07 19.55.42Det er lidt af en kunstart at lægge en flot og naturlig foundation. Mange siger og tænker – man skal ikke kunne se, at jeg har noget på! Let’s be honest, man VIL jo kunne se, at du har foundation på, fordi du påfører et ekstra lag til huden. Men med dette indlæg håber jeg at kunne hjælpe dig med at det ser så naturligt ud som muligt!

Jeg har skrevet to andre indlæg på bloggen om foundations, herunder om at finde sin hudtone- og undertone og hvilken hudtype man har, tør-, kombination-, normal eller fedtet hud.

English recap at the bottom 😉

Lad os tage et skridt tilbage og tænke over, hvad foundation egentlig er? Det er designet til at udjævne din hud, altså få den ensartet. Den er ikke designet til at dække alt i dit ansigt – det er det man bruger sin concealer til. Jeg tror, at mange er nervøse for at få det kendte “cake face,” hvor det er meget tydeligt, at man bærer foundation, der er forkert farve, for meget af den osv.

Jeg tror desværre, at der i Danmark ikke findes ret megen god rådgivning ift at lægge sin makeup. Der er mange ting man skal tænke over før man køber en foundation. Jeg har allerede skrevet lidt om det i andre blog indlæg – hvordan man finder sin hudtone- og undertone og om man har fedtet, kombinations-, normal eller tør hud. Der er foundations udviklet til alle hudtyper. Igen må jeg fremhæve makeup artisten Lisa Eldridge, som er en stor inspiration og et stort navn i makeupindustrien. Hun har lavet flere videoer omhandlende valg af foundation, nærmest et kursus på hendes youtube-kanal.

Jeg ved, at jeg selv har været skyldig i at købe en foundation, der bare ikke virker for mig. Så har man i panik rakt ud efter den der foundation, som man har set i en reklame, eller som ens veninde har og virker godt for hende. Det er bare sjældent en god måde at vælge på.

Jeg selv har tør hud og min erfaring er, at langt de fleste foundations er til normal hud eller kombinations hud. Ofte virker de matterende eller har en “satin-finish”, som egentlig er et andet ord for mat eller i hvert fald ikke en foundation der giver noget glød til ansigtet. Det kan være helt udmærket til en hverdagsfoundation, hvis man har normal hud og “bare” vil være en lidt forbedret udgave af sig selv, altså at udjævne huden. Men det er ikke okay, hvis man har en tør hud, fordi så bliver man fuldstændig livløs at se på i det øjeblik man påfører sin foundation. Det er heller ikke okay, hvis man har fedtet hud, fordi så vil den foundation man påfører komme til at se fedtet ud i løbet af ret kort tid, ligesom den også vil glide af huden i løbet af dagen. Derfor er det godt at få spurgt i sin Matas, Magasin eller hvor man køber sin foundation, hvilken hudtype den er udviklet til og hvad den er udviklet til at gøre ved huden – gøre den mat, give glød etc.

Og nu til, hvordan man påfører sin foundation:

På et godt underlag, påføres foundation enten med en flad foundationbørste eller med fingrene. Med underlag mener jeg, at det for tør hud som min kan være en god ansigtscreme, en primer, der giver fugt eller glød, for kombineret hud evt en primer der giver en matterende effekt i T-zonen og ansigtscreme de steder, og fedtet hud en matterende primer i hele ansigtet. Hvis du nu sidder og tænker, “jeg ved slet ikke, hvad en primer er”, eller “det har jeg ikke råd til at købe lige nu”, så er det en god tommelfingerregel for de fleste hudtyper, at man påfører sin ansigtscreme og lige lader den sidde i fra nogle minutter og op til en halv time for at den ikke blander sig for meget med din foundation.

Det er godt at starte med at påføre sin foundation ved næsen og i midten af ansigtet. Dermed kan du tynde foundationen ud ude mod siderne af ansigtet, ude ved hårgrænsen og ned ved kæben og i panden. Dette gør kanterne så tynde som muligt og foundationen mindre synlig, hvor den “slutter”. Det er en god idé at starte med et tyndt lag og derefter bygge det op, hvis du ikke synes, at det dækker nok. For at få det flotteste resultat er det vigtigt at bruge tid på at få foundationen ordentligt blendet ud i ansigtet.

Der er desværre ikke et ret godt dansk ord for “blending”, “at blande” betyder bare ikke helt det samme :). Så det er ikke fordi jeg gerne vil tale engelsk, men især med foundationsigma-f80-flat-kabuki er der to ord; blending og buffing, bedst oversat som at blande produktet ud på et større område og buffing er en bevægelse, hvor man nærmest skubber produktet ind i huden. Begge ting er vigtigte når man påfører sin foundation, både at få blendet foundationen rundt i ansigtet på en naturlig måde og at få arbejdet foundationen godt ind i huden. Til det kan man bruge både sine fingre, pensler eller en svamp. Jeg bruger selv alle tre dele; jeg har en flad pensel eller fingre til at påføre produktet, derefter bruger jeg en kabuki-pensel (stor, flad børste) eller en våd makeupsvamp. Dette har jeg også skrevet om i tidligere indlæg på bloggen (“Sådan bruger du en Beauty Blender”).

Afslutningsvis vil jeg sige, at de vigtigste ting for at få et flot resultat er en god gennemfugtet hud til at starte på; at have den rette farve til sin hudtone; at bruge tid på at få blendet foundationen godt rundt i ansigtet og at få arbejdet den godt ind i huden.

Jeg vil senere skrive et indlæg om, hvordan man bruger concealer til at dække større uregelmæssigheder i huden; akne, mørke rander osv, samt et indlæg om, hvad man skal gøre, når man først har påført sin foundation, fordi det er faktisk vigtigt, at man bagefter får lidt dimension tilbage i ansigtet med en blush eller en bronzer :).

Hvis du kunne lide, hvad du læste, så husk at subscribe/tilmelde dig min blog, så får du flere makeup- og skønhedstips lige i din indbakke 🙂

Kh

Ditte

English:

It’s a bit of an art form to apply a beautiful and natural foundation. Many think that they do not want the foundation to show but Let’s be honest, you WILL well see that you have on foundation because you add on an extra layer to the skin. However, in this post I hope to help you make it look as natural as possible!

I have written two other posts on the blog of foundations, including “finding your skintone and undertone to the skin” and “what skin type you have”,

Let us take a step back and think about what the foundation actually is? It is designed to smooth out the skin, it’s not designed to cover everything in your face – that’s what you use your concealer. I think that many are anxious to get the famous “cake face,” where it is very clear that wearing foundation that is the wrong color, too much of it and so on.

There are many things to consider before buying a foundation. There are foundations designed for all skin types. Again, I must emphasize makeup artist Lisa Eldridge, who is a great inspiration and a big name in the makeup industry. She has made several videos concerning choice of foundation, almost like a course on her YouTube channel in her own name.

I know I have been guilty of buying a foundation that just does not work for me. In panic, you reached out for that foundation seen in an advertisement, or maybe a foundation that works well on your friend.

I have dry skin and my experience is that the vast majority of foundations in the drug store are for normal skin or combination skin. Often they are mattifying or have a “satin-finish”, which is really another word for matte not giving any glow to the skin. That might be okay for every daywear if you have normal skin and just want your skin to be evened out. However, it’s not okay if you have a dry skin, because then you become completely lifeless to look at. A great tip is to ask in store what skin type it’s designed for and what it is designed to make the skin do – making it matte, give glow etc.

Now for how to apply foundation:

On a good surface, apply foundation either with a flat foundation brush or with your fingers. By a good surface I mean for dry skin it could be a good face cream or a primer that gives moisture or glow, for combination skin possibly a primer that provides a mattifying effect in the T-zone and a face cream in the rest of the face, and for oily a mattifying primer on the entire face. Maybe now you are thinking, “I don’t even know what a primer is”, or “I can’t afford to buy right now”. Then it is a good rule of thumb for most skin types is that of applying a facial cream and let it sit for several minutes up to half an hour for it not to interfere too much with your foundation.

Start by applying foundation in the middle of the face and then blend it out. This allows you to thin the product out so that you have the thinnest layer by the hairline, jawline and at the top of the forehead. This makes the edges as thin as possible and foundation less visible. It is a good idea to start with a thin layer and then build it up to the coverage you want. To get the best result it is important to take the time to get the foundation blended and buffed properly into the face.

For the blending and buffing you can use fingers, brushes or a damp sponge. I use all three parts; I use a flat brush or fingers to apply the product, then I use a kabuki brush (large, flat brush) or a damp makeup sponge. This I have also written about in previous posts on the blog (“Using a Beauty Blender”).

In conclusion, I would say that the most important things for getting a flawless result is:

a moisturized skin (or mattifyied if you are oily), having the right color foundation for your skin tone; to take the time getting the product well blended and buffed into the skin.

Later I will write a post about how to use concealer to cover major irregularities in the skin; acne, dark circles, etc., as well as a post about what to do once you have applied its foundation because it’s important to get some dimension back into the face after applying foundation.

Best

Ditte

Author: Dittes makeup

Jeg har lagt makeup på mig selv og veninder i hele min ungdom. Jeg har mit eget touch og finder gerne mærker, som jeg skal lede længe for at finde. Jeg elsker at lege med makeup og se, hvordan det bare GØR noget ved ansigtet. Der er flere dage om ugen, hvor jeg ikke går med makeup - flest dage, hvor jeg er hjemme ;). Når jeg er ude kan jeg ikke lade være at lægge en fin makeup. Any excuse til at eksperimentere med et nyt look!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s