Basis Makeuplager samt hurtig hverdagsmakeup – everyday makeup routine

PSX_20160121_112924
Øverst til venstre, Urban Decay Brow Beater, ved siden af flydende concealer også fra Urban Decay – Naked Skin concealer, MAC blush i farven Margin, Clarins Instant Mascara, Estee Lauder EE-cream, Makeup Geek blush i Head over Heels, og pudder fra Bourjois Healthy balance mattifying pudder.

Som den førte del af min serie om basis makeup har jeg samlet det makeup, som man efter min mening kan bruge for at få et fint hverdagslook. I hverdagen arbejder de fleste af os og vi vil gerne have en makeuprutine, som er rimelig nem, hurtig og med god effekt. Samtidig behøver det ikke at være sådan en makeup, der kommer ind ad døren før vi gør, vi vil gerne ligne en lidt bedre version af os selv, uden at ligne en, der skal på diskotek.

For nylig så jeg en video med den berømte makeup artist Charlotte Tilbury, som også harpp-quad_the-uptown-girl_1 sit eget mærke. Hun har blandt andet sådan nogle øjenskygge “quads” – altså med fire farver, som sidder i en rækkefølge så hun kunne sige;  to øverste farver; desk, plus den mørke nederst til højre; dusk, alle fire farver; disco! – desk, dusk, disco! Skrivebord, tusmørke/mørke, disko! Der er altså forskel på den makeup vi bruger til hverdag, den vi bruger til at gå ud om aftenen, fx en date, restaurant etc. og den makeup man bruger til ‘disco.’

I mit indlæg vil jeg komme ind på, hvordan man kan få et flot resultat med de produkter, som jeg har på billedet ovenover.

På et underlag af min elskede Embryolisse creme starter jeg med at påføre min EE-cream fra Estee Lauder. Den har jeg specifikt købt, fordi jeg kun har brug for en let dækning og ensartethed af huden, men ikke nødvendigvis en full coverage foundation. Denne creme er god, fordi den er let at påføre. Man kan benytte hænderne, fordi den er så flydende og er i familie med BB- og CC- cremerne, altså med en lettere dækning. Jeg bruger den ikke under øjnene; der påfører jeg enten en concealer eller en corrector bageter.

naked skin concealerDerefter tager jeg min Naked Skin Concealer og påfører i inderkrogen ved øjnene, under øjnene, ned langs næsen, rundt om næseborene og på hagen. Derefter bruger jeg mine fingre til at duppe produktet ud rundt om øjnene, også på øjenlågene, da man godt kan være lidt misfarvet det. Concealeren påført i ansigtet brugen jeg en lidt mindre børste til at fordele på de steder, hvor huden har en tendens til at blive mest rød. Hvis det er en dag, hvor jeg er meget mørk under øjnene, bruger jeg en ferskenfarvet corrector under øjnene, hvor jeg er mest mørk. Jeg holder laget så tyndt som muligt for at begrænse omfanget af produkt under øjnene. Derefter min concealer forsigtigt duppet ovenpå.

For at få både EE-cremen og min concealer til at holde dagen igennem, påfører jeg derefterhealthy balance min pudder særligt i T-zonen, fordi det er her man bliver mest fedtet i løbet af dagen. Man kan også sagtens bruge pudder i hele ansigtet, så tager pudderen bare lidt af den glød, som man har tilført ved sin base, det være sig enten foundation eller EE-cremen.

Nu har man så en rimelig ensartet hud, måske er man lidt lysere der, hvor man har påført sin concealer alt efter, hvor lys man har købt den. Det gælder nu om at få lidt dimension ind i ansigtet igen, fordi man har fjernet ansigtets naturlige skygger med den base, man har brugt. Her kan man bruge en blush, jeg skifter imellem min M.A.C blush, som er lidt mere naturlig og min Makeup Geek, som er mere lyserød og har lidt shimmer i.

Brow beaterBrynene tackles med min Urban Decay Brow Beater, som har en form for mascarabørste i den ene ende; den bruger man til at rede hårene i den retning man gerne vil have formet sit bryn. Derefter bruger man den anden tynde ende til forsigtigt at tegne brynene op. Jeg har først for nylig købt denne form for produkt til brynene, og nu ved jeg ikke, hvordan jeg har levet uden! Den er simpelthen så god til at få et naturligt resultat – og den er nem og hurtig at bruge. Farven er nærmest grå, det lyder underligt, men det passer til min huds undertone :).

Til sidst lidt mascara og så har man faktisk et rigtig fint resultat!

Dette var mit bud på en naturlig og hurtig makeup, jeg håber, at der var noget i det, som du kunne bruge? Der er mange forskellige måder at få et flot hverdagslook, men på denne måde vil du få et naturligt resultat.

Mange hilsner

Ditte

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.