Guide til makeup uden parabener

psx_20160120_100730.jpg

Det er tydeligt, at mange er bekymrede for den problematiske kemi, herunder parabener, der findes i makeup. Jeg læser Forbrugerrådet Tænk’s artikler, som ofte beskæftiger sig med kosmetikområdet. Jeg har endda downloadet deres app, hvor man kan scanne sit kosmetikprodukt, det være sig cremer, sæber el makeup og så giver den svar på, om der er skadelig kemi i produktet.

Tænk har lige udgivet en artikel omkring parabener, som jeg tænker kunne være interessant. Parabener er tilsat produktet for at konservere, men de kom i søgelyset for at være hormonforstyrrende for ca. 15 år siden, kilde: kemi.taenk.dk. Nogle er bevist skadelige, nemlig Isopropylparaben og isobutylparaben, som er forbudte at bruge i kosmetik, resten er mistænkt for at være hormonforstyrrende. I EU er der grænseværdier for, hvor meget man må bruge i produktet. Men det tager desværre ikke frygten for, hvad konsekvenserne af parabener er på den lange bane. Som Tænk skriver, så skal man for at undgå skadelige stoffer gå efter svanemærket, der slet ikke tillader parabener som konserveringsmiddel.

kilde: http://kemi.taenk.dk/bliv-klogere/parabener-derfor-er-de-problematiske

Hele diskussionen omkring skadelig kemi i kosmetik er på mange måder også et holdningsspørgsmål, som jeg også selv ‘struggler ‘ med. Man KAN vælge at købe al sin kosmetik som svanemærket, så ved man at man undgår skadelig kemi. For en makeup nørd som mig selv bliver det desværre lidt for kedeligt og begrænsende på den lange bane.

Jeg selv taget et personligt valg om, at nogle af mine produkter skal være mærkede og andre ser jeg lidt igennem fingrene med. Derfor vil I kunne finde indlæg om både mærkede og umærkede makeup- og skønhedsprodukter i mine indlæg. Jeg ved fx, at det makeup mærke jeg selv er vild med, MakeupGeek, der holder ejeren øje med problematisk kemi i makeup og søger hele tiden at bruge det ‘mildeste’ i hendes produkter.

Anbefalinger :

Gå efter svanemærkede produkter.

Køb fx makeup- og skønhedsprodukter i en butik som Pureshop inde i centrum af København (eller på http://www.pureshop.dk).

Like Forbrugerrådet Tænk Kemi på Facebook, så bliver du holdt opdateret om de nyeste undersøgelser om problematisk kemi.

Download evt Forbrugerrådet Tænk Kemi’s app.

Kh
Ditte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.