Fra dags- til aftenmakeup, from day to evening makeup

PSX_20160128_100043Vi har alle prøvet det; vi bliver inviteret ud efter en lang arbejdsdag og vil gerne friske makeuppen lidt op, så vi ligner en, der slet ikke har været på arbejde ;). Derfor vil jeg i dette indlæg give mit bud på, hvordan man nemmest kommer fra dagsmakeup til aftenmakeup. Dette indlæg er desuden lovet i mit forrige indlæg om hverdagsmakeup, så jeg vil i dette indlæg gå ud fra, at man har en dagsmakeup på bestående af en base, det kan være en mineralpudder, BB-creme eller foundation, concealer under øjnene, lidt blush på kinderne og mascara på øjenvipperne.

Lad mig starte med at sige, at jeg ikke vil sidde og sælge noget, som kan være svært at udføre. Det ER svært at få ansigtet til at se godt ud med et snuptag – det bedste vil jo i sagens natur være, at tage al makeuppen af, give ansigtet en god omgang fugt og starte forfra. Men, sådan en dag er det ikke lige den her dag, i dag er I blevet enige om at gå ud lige efter arbejde og derfor gør vi det så godt vi kan, med de midler vi har i makeuptasken.

Alt, hvad jeg skriver i dette indlæg vil gå ud på at få lidt fugt, glød og løft ind i ansigtet igen efter dagens arbejde.

Huden mangler fugt, men vi kan ikke smøre ansigtscreme på, for så ødelægger vi vores base. Jeg kan anbefale, at man har en ansigtsspray i tasken; den kan være rar at sprøjte sig med selv i løbet af dagen, hvor man har behov for lidt ekstra fugt. Jeg har Tromborgs “facial mist calendula water“, som er så lækker! Den er dog måske mere til at stå på badeværelset end til tasken pga vægten, derfor kan man købe andre mærker. Jeg har fx også M.A.C fix+ spray, som kan bruges til lidt af hvert, men i hvert fald også som ansigtsspray.

PSX_20160128_100205
M.A.C Prep+Prime Fix+ og Tromborg facial mist calendula water.

Når huden er fugtet er det vigtigt at få lavet lidt damage control med huden, hvor det er godt at have enten en concealer eller en illuminating concealer som den guldpen, der er vist på billedet. Mange kender Elisabeth Ardens Touche Éclat, og den er god præcis her, fordi man har sin base på allerede, så man bruger PSX_20160128_100315den mere som en highlighter, til at lægge der, hvor man ser skygger ved øjnene efter en arbejdsdag. Man dupper den forsigtigt under øjnene, rundt om næseborene, under øjenbrynene for at give øjnene et løft, på hagen og andre steder, der kunne trænge til at blive løftet lidt efter en lang dag.

På øjnene har vi allerede mascara og den kan man ikke røre ved uden at ødelægge resten af ansigtsmakeuppen. Derfor er det smart at have et produkt til øjenen som er fast. Her har jeg valgt to øjenskyggepenne; én i en mørk farve og en i en lys farve. På det øverste billede har jeg valgt to fra H&M, men mange mærker har dette produkt. Den mørke pen lægges på det yderste af øjenvippe som en form for streg. Når den er lagt, kan man tvære den lidt opad på øjenlåget, hvilket vil give et hurtigt løft til øjnene. I den inderste krog af øjnene og lidt inderst ved øjenkrogen på den nederste vippekant kan den lyse pen påføres. Det vil give endnu mere liv til øjnene, fordi du tilfører noget lyst. Man bruger den mørke til at give øjnene noget dimension og løft og den lyse til at ja, lyse øjnene op og give liv.

Blush’en, som er påført tidligere på dagen kan være væk. Her er det igen en god idé med et creme-produkt, fordi det nemmere kan duppes ind i huden. På billedet i toppen af indlægget findes min cremeblush fra Bourjois, som jeg selv bruger flittigt på dag og aften.

Nu skal ansigtet tilføres lidt mere glød og her kan man tage sin lyse øjenskyggepen og enten tegne direkte på huden på det øverste af kindbenene eller tegne lidt ud på hånden og duppe derfra og på huden. Ved at duppe lidt highlighter på det øverste af kindbenene får man hurtigt mere liv i ansigtet og det ser flot ud! Alternativt kan man have et andet highlighting cremeprodukt med, de kommer i mange versioner; sticks og i små bøtter. For dem, der gerne vil gå øko-vejen kan jeg se, at mærket Tata Harper (som sælges i Pureshop) har en lille sød bøtte med creme highlighter.

Til sidst skal læberne have lidt opmærksomhed. Mange, der beskæftiger sig med makeup ville nok sige, at man blot kunne PSX_20160128_100458tage den røde læbestift frem og påføre den, så er man klar til byen. Det er bare min erfaring, at de færreste er rigtig trygge ved det. Men læberne skal have lidt action, enten med gloss eller farve (eller begge dele). Jeg har selv en rød læbepen fra H&M, som er lidt gennemsigtig og derfor er den mindre skræmmende at have på. En anden mulighed er at finde en gloss, her på billedet har jeg Clarins Instant Light, som er en god blanding af en gloss med lidt farve i.

Nu skulle du gerne se lidt friskere ud og være parat til en aften i byen! God fornøjelse!

Kh

Ditte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.