Hvilken blush skal du vælge til din hudtone?

PSX_20160229_123230Kender du det, at du står i Matas, Magasin el. lign og gerne vil købe en blush, men ikke ved, om den blush du står med i hånden vil klæde dig? Så har jeg lidt tips og tricks til dig, så du kan tage et mere velinformeret valg næste gang :).

I det hele taget handler min blog om formidling af min viden om om makeup. Jo mere jeg dykker ned i emnet, jo mere finder jeg ud af, hvorfor faget omhandlende makeup hedder Makeup Artist. Det handler  meget om farvevalg, farvehjulet, komplimentærfarver, hvordan man bruger lys og skygge, hvilke farver, der klæder hvilken hudtype osv. osv. Når det handler om blush, findes der også nogle guidelines, som kan hjælpe med at få et flot resultat, der giver liv og energi til ansigtet.

Jeg har sat mig ind i farvevalg og hvilke farver, der klæder hvilken hudtone og ikke mindst – undertone. Jeg har været meget glad for videoer, som nogle makeupartister så generøst deler. Her forklarer de Farvehjulet “the colour wheel”, som er grundlæggende indenfor farvelære. Fra Farvehjulet kan man både lære hvilke farver, der fremhæver hinanden, hvilke farver, der komplimenterer hinanden, hvilke farver, der dækker andre farver osv.

Sådan dækker du mørke rander under øjenene, klik her

Hvordan vælger du blushfarve:

Der er to ting at tænke på, når man vælger sin blush: Hvilken tone er din hud: lys, medium, mørk og hvilken undertone har din hud: varm, kold eller neutral.

Hudtonen har betydning for, hvor mørk den farve du vælger skal være. Hvis jeg tager udgangspunkt i mig selv, så er jeg lys (meget). På engelsk vil jeg hedde fair, hvilken egentlig er lysere end light – lys. Derfor går jeg efter de helt lyse blushes. Det kan man også se på mit billede, hvor man kan se den højre side, hvor de pinke blushes ligger. De er lyse, så lyse, at de vil se forkerte ud til en medium hudtone, fordi den vil se ud som om man har malet noget lyst ovenpå noget mørkere. Det giver ikke et pænt resultat!

Det næste som er godt at finde ud af, er hvilken undertone man har, varm, kold eller neutral. Som hovedregel kan man sige, at hvis man selv tænker, at man har en medium hudfarve, ligger man formentlig i den neutrale eller varme kategori og hvis man som jeg, er meget lys i huden, har man ofte, dog ikke altid, en koldere hudtone. Det kan være fordi huden er så lys, at meget af blodet, som jo er rødt og giver en kold hudtone, trænger igennem.  Jeg har et indlæg her om, hvordan man kan finde sin undertone, klik her

Hvis man kigger på billedet kan man se, at der findes en pink side til højre og en mere ferskenfarvet side til venstre. Jeg bruger selv de lyse, pinke farver, fordi de komplimenterer min huds tone og undertone. De ferskenfarvede er for “varme” til min hudtone og vil, ligesom hvis jeg tog en meget orange solpudder på, få mig til at se underlig/syg ud. De røde i min hud vil blive forstærket af de orange/ferskenfarvede farver. Men det vil se fantastisk ud til medium hudfarver, der er neutrale eller varme, fordi de vil bringe varme og liv til ansigtet på en helt anden måde. Derimod vil baby pinke blushes få ansigtet til at se askegråt ud, fordi man rammer helt forkert i farvevalget, som før nævnt. Man kan godt bruge en pink, den skal bare være varmere og lidt mørkere. Den kan godt komme til at se lidt skræmmende ud, og derfor vil de fleste med en varm hudtone vælge en ferskenfarvet eller varm pink/abrikos/ferskenfarvet blush. Mange blushes har flere toner i sig, således at de er pink/fersken eller fersken/orange el. lign. En bestseller som mange kender er M.A.C’s “peaches”, som også er på billedet til venstre. Som man kan se, har jeg brugt den flittigt – men det var FØR jeg satte mig så meget ind i farvelære, som jeg gør nu.

Jeg bruger oftest mine Makeup Geek blushes, det er de blushes på billedet uden en compact uden om. Der er både med og uden glimmer og så er de lyse – meget lyse, perfekte til mig! Husk at du kan købe Makeup Geek på http://www.Beautybay.com nu – så slipper du for den dyre told! Og du skal bare købe for 143 kr., så sender de det helt gratis!

Best

Ditte

 

 

2 thoughts on “Hvilken blush skal du vælge til din hudtone?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.